Еко-новости: Злакуса у знаку пролећног замаха

}
26/03/2023

Злакуса, село познато по својој очуваној природи и уметничким делима од глине, добило је ново еколошко лице уз акцију „Пролећни замах – Очистимо Злакусу заједно.“

Ујутру 26. марта, мештани и еко-ентузијасти су се скупили са циљем да село ослободе смећа, посеку шибље и среде улаз у Злакусу. Двадесетак учесника, од најмлађих до најстаријих, уједињени у овој акцији су показали своју посвећеност заштити природе.

Учесници су вредно радили, али и уживали у заслуженим паузама, успевши да сакупе велике количине смећа, очисте део око подвожњака и посеку део шибља. Смеће је потом трактором пребачено у контејнере.

Акција је успешно завршена око 13 часова, а резултати су заиста вредни пажње!

Мештани Злакусе су се вратили својим домовима задовољни и спремни да учествују у будућим еколошким пројектима. Ова акција је доказала да заједничким радом и посвећеношћу можемо створити чистије и лепше окружење, које ће унапредити животе свих у заједници, посебно младих, деце и гостију који свраћају у село.

Хвала учесницима који су подржали ову иницијативу и учинили „Пролећни замах“ успешним! Како је пролеће тек почело, очекујемо да ће акција „Замах“ добити на бројности и интензитету како дани буду одмицали.

Придружите нам се ускоро на сличним пројектима и дружењима!

Активисти села Злакуса позивају вас да заједно радимо на очувању природе и лепшем свету.

Share This