ОБУКА У КАЛЕМАРСТВУ

}
17/06/2024

АГРО ВИКЕНД, као трећа активност НФГ „Млади за село“ у оквиру пројекта ЈЕДАН ЦВЕТ МЕЊА СВЕТ, обухватио је децу школског узраста из села Злакусе али и одрасле са циљем да им се приближе постојеће технике у калемљењу воћа, како би се допринело одржавању старих сорти.

За децу је одржано теоретско предавње 10. јуна са практичним приказом свих техника у калемљењу воћа а за одрасле су током протеклог викенда одржана и предавања и радионице на којима су полазници могли да самостално овладају и примене све презентоване технике на обезбеђеним узорцима од стране предавача. Полазници су добили потврде о завршеној обуци у калемарству. Предавач је био дипл инж. агрономије и професор Милован Вуксановић.

Програм се реализује у оквиру петогодишњег пројекта „Заједно за животну средину“ који спроводе Београдска отворена школа (BOŠ) иАмеричка агенција за међународни развој (USAID) у сарадњи саМладим истраживачима Србије (MIS), Међународном унијом за заштиту природе (IUCN), удружењем ENECA, међународном организацијом The Nature Conservancy (TNC) и Америчком привредном комором у Србији  (AmCham).

Share This